Logo http://www.mclx.hu
Üdvözöljük a Mission Critical Linux Kft honlapján!

Üdvözlet

Felhasználónév:

Jelszó:


Adatok megjegyzése

 
Egyesületi tagság
A Mission Critical Linux Kft a Linux Ipari Szövetség (LIPSZ) alapítótagja

és a Linux-felhasználók Magyarországi Egyesületének (LME) tagja.
MCLX
Szolgáltatásaink
írtaMCLX-2014 november 16 vasárnap

| Összegzés | Telepítési szolgáltatások | Technikai támogatás | Teleptechnológia |
| Internet szolgáltatások | Linux tanfolyamok |

MCLX Telepítési szolgáltatások

Telepítési szolgáltatásainkat évek óta végezzük - ügyfeleink megelégedésére. Piaci és szakmai ismereteink, tapasztalt szakembergárdánk, valamint a nyílt forráskódú megoldások alkalmazása együttesen jelentenek garanciát arra nézve, hogy ügyfeleink minőségi, értékálló, ugyanakkor költséghatékony megoldásokhoz jutnak.

Előnyök

 • Többéves piaci tapasztalat
 • Tapasztalt szakembergárda
 • Egy biztos alap: a Linux operációs rendszer
 • Költséghatékony megoldás
 • Együttműködőképesség más rendszerekkel
 • Többéves piaci tapasztalat


Cégünk, a Mission Critical Linux évek óta tevékenykedik Magyarországon. Az ügyfelekkel történő folyamatos konzultáció révén átfogó piaci ismeretekre tettünk szert, ismerjük a tipikus felhasználói igényeket, követelményeket, továbbá a Linux nyújtotta – szinte korlátlan – lehetőségeket; így olyan minőségben és áron nyújtjuk szolgáltatásait, amely leginkább megfelel az ügyfelek elvárásainak.

A rendszer telepítését – általában személyes – konzultáció és igényfelmérés előzi meg, ezáltal is biztosítva, hogy az ügyfél valóban az általa elképzelt megoldást kaphassa. Ezt követi a személyre szabott ajánlat elkészítése, megrendelés esetén pedig a rendszer telepítése, majd alapos tesztelése. Szakembereink akkor tekintik a munkát befejezettnek, ha az ügyfél meggyőződött az egyes komponensek működőképességéről és maga is elégedett a létrejött rendszerrel.
Tapasztalt szakembergárda

Mérnöki csapatunk olyan szakirányú felsőfokú végzettséggel rendelkező szakértőkből áll, akik sokéves tapasztalattal rendelkeznek Linux-alapú rendszerek installálásában és konfigurálásában illetve az ezekkel kapcsolatos feladatok és esetlegesen felmerülő problémák megoldásában.

Egy biztos alap: a Linux operációs rendszer

A Linux egy kiforrott, stabil, megbízható többcélú operációs rendszer, amely a vállalati informatikai struktúra bármely pontján megállja a helyét. Tapasztalataink szerint a felhasználók többsége a Linux-kiszolgálókat a következő feladatokra használja:

Tűzfal: A Linuxban meglévő állapotfüggő csomagszűrőt (stateful packet filter) különböző proxy megoldásokkal ill. egyéb biztonsági szoftver elemekkel (behatolásérzékelő rendszer (IDS), tripwire, syslog-ng, ...) kombinálva megfelelő biztonságú, költséghatékony tűzfal megoldás építhető.

Webkiszolgáló: Linux + Apache = a világ egyik legelterjedtebb webkiszolgáló megoldása, mindent tud, ami egy ilyen jellegű kiszolgálótól elvárható. Ha ügyfelünk honlapjának látogatottsága olyan nagy, hogy egyetlen szerver már nem bírja a terhelést, akkor Linux elemekből az LVS szoftver segítségével olyan webfarmot építhetünk, amelynek teljesítménye további szerverek hozzáadásával lineárisan növelhető.

Levelezőkiszolgáló: A Linux-disztribúciókban többféle levelezőkiszolgáló-szoftver (exim, postfix, qmail, sendmail,...) is rendelkezésre áll, ezek közül a felhasználóval egyeztetve választjuk ki az igényeknek leginkább megfelelőt. A felhasználók többsége kéri a levelek vírusellenőrzését, továbbá a manapság egyre gyakoribb spam szűrése is megoldható.

Állomány- és nyomtatókiszolgáló: A tapasztalatok és az utóbbi időben publikált benchmark eredmények egyaránt azt mutatják, hogy egy Sambával felszerelt Linux-rendszer állomány- és nyomtatókiszolgálóként ugyanolyan jó teljesítményt nyújt, mint más, hasonló funkcionalitású operációs rendszerek és emellett kiemelkedő stabilitással bír.

Adatbáziskiszolgáló: Az legtöbb ismert adatbáziskezelőnek van Linuxos verziója, ezek között vannak olyanok, amelyeknek elsődleges fejlesztői platformja a Linux. A rendszer installálását megelőzően figyelembe vesszük, hogy az adott adatbáziskezelő szoftver mely Linux-disztribúciót támogatja,

Alkalmazáskiszolgáló: A más rendszerekben meglévő alkalmazásfejlesztő eszközök sorra jelennek meg Linux alatt is. A világméretű tendenciák a nyílt, szabványokra épülő fejlesztőeszközök alkalmazásának irányába mutatnak (Web-alapú felhasználói felület, Java, PHP, Flash, ...). Mindezek azt jelentik, hogy meglévő alkalmazásainkat egyre könnyebben tudjuk Linuxra áttelepíteni vagy Linux alatt kifejleszteni. A Linux-disztribúciókban meglévő ezernyi kisebb-nagyobb alkalmazás szintén a Linux alkalmazáskiszolgálóként való használatára csábít.

Magas rendelkezésreállás (HA): Minden cégnek vannak olyan alkalmazásai, adatbázisai, amelyek nélkül nem tud működni, amelyek létfontosságúak a cég számára. Ebben az esetben – minimalizálandó az üzemszünetet – jöhet szóba magas rendelkezésreállást nyújtó számítógéprendszerek alkalmazása. Ilyen rendszereket Linux-kiszolgálókból is építhetünk, a Mission Critical Linux évek óta foglalkozik HA-megoldások telepítésével és technikai támogatásával.

Tudományos-technikai célú clusterezés: A Linux változást hozott a nagy számításigényű feladatok (matematikai, fizikai, meteorológiai, grafikai számítások, ...) megoldásában is. Míg korábban az ilyen jellegű feladatokat méregdrága szuperszámítógéppel oldották meg, manapság az olcsó, Linux-alapú ún. Beowulf-típusú clusterek nyújtják ugyanazt a teljesítményt, így egyetemeken, kutatóintézetekben előszeretettel alkalmazzák.

Útvonalválasztás, sávszélesség megosztás: A Linux útvonalválasztóként funkcionalitásban és sebességben felveszi a versenyt a legnevesebb cégek célmegoldásaival. Ügyfeleink Internet elérésének optimális kihasználása is megoldható a különböző típusú forgalmak számára rendelkezésre álló sávszélességek korlátozásával (QOS).

Virtuális magánhálózat (VPN): A Linux-alapú freeswan szoftver használatával szabványos, kiváló minőségű virtuális magánhálózat építhető fel egy cég telephelyei között, megvédve interneten keresztül zajló forgalmat az illetéktelen megfigyeléstől.

Költséghatékony megoldás

Az általunk telepített Linux-alapú rendszerek esetén a szoftver beszerzési költségek – a választott disztribúciótól függően – általában minimális mértékűek (vagy fel sem merülnek). Ugyanez igaz a rendszeres szoftver frissítések költségeire is. A telepítési költségek hasonlóak a más rendszerekben megszokottakhoz, azokkal teljes mértékben versenyképesek. Összességében elmondható, hogy Linux-alapú rendszerek telepítése esetén nagyon jó ár/teljesítmény aránnyal bíró, költséghatékony megoldáshoz jutnak ügyfeleink.

Együttműködőképesség más rendszerekkel

A Linux és a Linux alatt futó alkalmazások olyan ipari illetve de facto szabványokat valósítanak meg, amelyek nagyban megkönnyítik egy már meglévő heterogén vállalati rendszerbe történő integrációjukat. Együtt tudnak működni a legkülönbözőbb operációs rendszerekkel, többek között Windows, Mac, Netware ill. Unix munkaállomásokkal és kiszolgálókkal.

Szakembereinknek rendelkeznek a megfelelő tapasztalattal az ilyen jellegű integrációs feladatok elvégzésében, valamint a szükséges jártassággal a kapcsolódó rendszerekben; így egy-egy nagyobb projekt kapcsán akár az is előfordulhat, hogy a Linuxon túlmenően a többi operációs rendszert is ők installálják és konfigurálják.

Specifikáció

Minden egyes általunk végzett rendszertelepítés tartalmazza a következőket:

 • a legfrissebb stabil – a felhasználóval közösen kiválasztott - Linux-disztribúció installálását
 • az aktuális biztonsági frissítések installálását
 • teljeskörű tesztelést és ellenőrzést
 • a szükséges biztonsági beállítások elvégzését
 • 2 órás operátori betanítást
 • az installálástól számított 1 hónapon belül felmerülő biztonsági frissítések távolról történő installálását
 • 3 hónap installálási garanciátElőző oldal << 1  2  3  4  5  6  >> Következő oldal
Poll

Önök milyen tűzfal megoldást használnak?

Egyszerű csomagszűrő

Állapottartó csomagszűrő

Alkalmazásszintű tűzfal

Nem használunk tűzfalat

Nem tudom...MCLX
RedHat partner
Mission Critical Linux Kft
Cím.1123, Bp., Győri u. 14. II. em. 1.
Postafiók.1368 Budapest 5. Pf. 213.
Tel. +36.30.999.6475
0-24 Linux Support: +36.30.999.6475 (support@mclx.hu)
info

A Linux Linus Torvalds bejegyzett védjegye.